Over ons

The Key Sisters is een vintage zangtrio dat bestaat sinds januari 2019. Het trio bestaat uit drie geschoolde zangeressen:

Shaneequa, Kelly & Myrthe

Kelly van der Wal

“Ik heb, zolang ik mij kan herinneren, altijd al een passie voor zang gehad.

Vanaf jongs af aan was ik thuis mee aan het zingen op nummers van Queen, de Bee Gees en The Temptations. Maar ook muziek van musicals zoals Miss Saigon en Aïda hebben een grote rol gespeeld in mijn jeugd.

Toen ik op de middelbare school zat wilde ik mijzelf ook graag op andere creatieve vlakken ontwikkelen en zo begon ik met acteren bij een toneelvereniging. Na een aantal verschillende stukken te hebben gespeeld wist ik het zeker, ik wil hier mijn werk van maken!

Zodoende ging ik na het afronden van mijn HAVO een opleiding volgen aan de FA FA International Academy for Show/Musical and Dance. Hier ben ik opgeleid tot allround musicalartiest en heb ik nu van mijn passie mijn werk kunnen maken.

Met The Key Sisters heb ik samen met Myrthe en Shaneequa iets gecreëerd wat ik al erg lang wilde doen, met een muziekstijl die je terug in de tijd neemt. Een muzikale act met 40’s en 50’s jazzmuziek, maar dan wel met onze eigen twist ;)”

Myrthe Zonneveld

“In groep 3 schreef ik al in mijn taalschrift dat ik “Sangeres” wilde worden. Nog voordat ik goed kon praten, kon je me al door het hele huis horen zingen. Nu, vele jaren later, is dat nog steeds zo.

Ik heb dan ook geen moment getwijfeld over het soort opleiding dat ik wilde doen na mijn HAVO. Het werd DAPA, Dutch Academy of Performing Arts, in Den Haag, waar ik in juni 2018 ben afgestudeerd als Musicalartiest.

Tijdens mijn schoolperiode op DAPA heb ik diverse audities gedaan voor stageplekken in musicals. Musicals waar ik werd aangenomen hadden allemaal te maken met geschiedenis. Zo heb ik een half jaar deel mogen uitmaken van het ensemble van Soldaat van Oranje de Musical en stond ik bij Van Hoorne Entertainment in de voorstelling Lang Geleden.

Vanaf dat moment wist ik dat geschiedenis een belangrijk deel was van mijn leven. Daarom heb ik als afstudeerproject een solovoorstelling gemaakt over het leven van Judy Garland en wist ik dat ik na het afstuderen verder wilde met deze muziekstijl.

Met The Key Sisters geniet ik van samen muziek maken uit de jaren ‘40/’50, maar hoop ik dat ons publiek ook geniet en zich even helemaal terug waant in de tijd.”

Shaneequa Thelissen

Mijn ouders zeggen altijd over mij ‘Het zingt en zing maar’. Vroeger was ik altijd veel bezig met zingen en dansen. Ik begon op jonge leeftijd met het volgen van musicallessen, maar was eigenlijk nog ontzettend verlegen.

Thuis luisterden we vaak naar muziek uit de jaren 40/50/60. Mijn ouders hadden toen ik jong was een band en als we dan mee gingen naar optredens konden mijn zus en ik alle liedjes met mijn moeder meezingen.

Op de middelbare school zong ik in een meidengroepje met twee vriendinnen. ‘Flirt’ was onze naam. We zongen muziek van o.a. Madonna, George Michael, Aretha Franklin, The Supremes, Chordettes en Mary Wells. Toen ik 16 was hebben we met z’n drieën meegedaan aan Xfactor waar we een aantal rondes verder zijn gekomen. Dit was echt een hele leuke ervaring.

Ondertussen heb ik in de televisieserie Spangas een vaste rol mogen vervullen en heb ik de Frank Sanders Akademie voor musicaltheater afgerond. In mijn vierde jaar heb ik stage gelopen bij theater Terra in de voorstelling ‘Ali Baba en de 40 rovers’.

Nu ben ik musicaldocente, actrice, cultuurcoach in Amsterdam en natuurlijk trots lid van The Key Sisters! De oude muziek met een jazztintje is iets waarvan in geniet en ik kijk uit naar mooie optredens!